Відкрите заняття Шевченко Ю.В.

23 жовтня старший викладач кафедри ІМПС Шевченко Ю.В. провела відкрите заняття для здобувачів вищої освіти (ЗВО) юридичного факультету групи ЦГЮ 191.

Тема заняття: Crime Investigation. Modal verbs in the meaning of assumption.

Головною практичною метою заняття булоформувати іншомовну професійно орієнтовану компетентність (мовну та мовленнєву): активізувати  вживання активного лексичного мінімуму в усному та писемному мовленні, формувати  граматичні навички (вживання модальних дієслів must, could, may, might, can’t у значенні припущення), компетенцію у читанні, аудіюванні та письмі, розвивати вміння монологічного та діалогічного мовлення.   

 Заняття було проведено з використанням мультимедійної презентації та інтерактивних методів та прийомів навчання іноземної мови. Зв’язок з попередньою темою заняття (Criminal law. Crimes) здійснювався шляхом активізації вживання активного лексичного мінімуму в усному мовленні та був логічним місточком переходу до теми заняття. Активізація опорних знань ЗВО дисциплін “Кримінальне право” та “Криміналістика” сприяло створенню  значного інтересу до теми заняття.

На занятті були представлені всі види мовленнєвої діяльності: аудіювання, говоріння, читання та письмо, які були взаємопов’язаними  та логічно перепліталися в ході заняття.  

Використані відео та аудіо матеріали були автентичними. Контроль розуміння  здійснювався на основі підтвердження/спростування  тверджень та спеціальних запитань. Розвиток діалогічного мовлення відбувався шляхом складання та розігрування діалогів, у яких ЗВО виступали в ролі  поліцейських, слідчих, потерпілих та свідків злочинів.

Новий граматичний матеріал було презентовано через контекст аудіо тексту детективної історії з розмовою детективів,  що сприяло легкому розумінню функцій  модальних дієслів у значенні припущення та мотивувало ЗВО до вживання їх у власному  ситуативному мовленні.

Під час заняття здійснювалися диференційований та індивідуальний підходи до кожного студента за допомогою варіативності завдань. Використання різних видів роботи (індивідуальна, фронтальна, парна та робота в маленьких групах) сприяло інтенсифікації процесу вивчення іноземної мови.  

Всі здобувачі вищої освіти були активними під час заняття, проявляли постійну зацікавленість навчальним матеріалом. На занятті панувала дружня доброзичлива атмосфера, що допомагала ЗВО побороти психологічний бар’єр під час говоріння іноземною мовою. Оцінювання знань було аргументованим та здійснювалось після запропонованої для заповнення таблиці для самоконтролю та визначення прогалин у знаннях, що сприяло розвитку усвідомленості і відповідальності за результати свого навчання та мотивації до самостійного вивчення іноземної мови за професійним спрямуванням.

Відгуки про заняття здобувачів вищої освіти групи ЦГЮ-191

Антонян Аганес: “Заняття було цікавим. Дуже сподобалось аудіювання, оскільки це були діалоги розмовної англійської у поліцейських відділах, складання на їхній основі власних діалогів та їх розігрування було  корисною практикою. Пояснення граматичного матеріалу про модальні дієслова у значенні припущення було дуже зрозумілим та презентовано аудіюванням уривку з детективної історії після прослуховування якої ми вправлялись у  складанні речень з модальними дієсловами і нашими припущеннями, хто міг бути вбивцею. Така командна робота дуже сподобалась! ”

Ганна Дунай: Дуже цінно, що заняття проходять в такому форматі. Коли бачиш, що викладач робить все можливе, щоб зацікавити, зробити навчальний процес легше та веселіше  – з’являється більша мотивація до вивчення юридичної англійської. І це добре вдається викладачу! Дякую за можливість відчути себе в ролі детективів та поліцейських”.

Аліна Губанова: “На парі дуже сподобалось аудіювання і робота в командах, так як є змога порадитись і дійти до єдиної правильної відповіді. А також складання і програвання діалогів було  дуже цікаве та емоційне”.

Відкрите заняття Шевченко Ю.В.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори